День Безпечного Інтернету

Цьогоріч день Безпечного Інтернету припав на 6 лютого. Тому було вирішено саме на цьому тижні провести тиждень інформатики.

5-7 класи переглядали та обговорювали мультфільм "Сексторшн: примус і шантаж онлайн". Кожен мав можливість висловити свою думку та розповісти з якими ризиками та небезпеками вони особисто чи їхні знайомі стикалися у віртуальному житті. Після чого засобами текстового процесора MS Office Word 2021 cтворювали різні зображення.

У 8-9 класах був проведений урок "Інтимне селфі в Інтернеті - жарт чи небезпечний ризик?". Здобувачі освіти отримали уявлення про актуальні ризики в Інтернеті, повязані з надсиланням власних інтимних фото. Познайомилися з поняттями "секстинг" та "онлайн-грумінг". Дізналися як слід діяти та де можна отримати допомогу у разі потрапляння в ситуації секстингу чи онлайн-грумінгу. Особливо цікавим та вражаючим для дітей були перегляд та обговорення відео "Online сексуальне насильство над дітьми (кібер грумінг)".

Крім того здобувачі освіти 8-х класів ознайомилися зі статтею "Інформаційна безпека під час війни: покрокова інструкція для дітей" та за допомогою Google Forms створили опитування, а 9-х класів за допомогою Google Forms - презентацію. Діти 8-Б класу створили стінгазету.

/Files/images/1_bereznya/зображення_viber_2024-03-22_15-10-28-467.jpg /Files/images/1_bereznya/зображення_viber_2024-03-22_15-10-28-561.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0