Свято Івана Купала

06 липня та 07 липня 2018 року на території міста Обухова відбулося свято Івана Купала. Це свято має багато назв і заплутану історію: Купала, Ярилин день, Духів день, Свято Роси. Саме після впровадження християнства на Русі - свято Купала перетворилось на свято Івана Купала або ж Івана Хрестителя.

За масштабністю та прихильністю обухівців після Дня міста саме це свято посідає друге місце. Для Обухова воно вже стало справжньою традицієюі приводом зустрітися у тісному дружньому або родинному колі.

Для мешканців міста й гостей була представлена святкова концернта програма з тетарлізованим дійством «Ой пливи, віночку, де сонечко грає» у виконанні творчих колективів та артистів міста.

Дівчата мали змогу прийняти участь у конкурсі «на кращий вінок» й отримати чудові подарунки, а згодом відпустити віночок на воду, за давньою традицією.

Видовищним та незабутнім був обряд запалювання Вогнища, навколо якого зібралася велика кількість бажаючих стрибнути через нього, як вважалсь з давніх-давен, що стрибнувши через вогнище, людина оновлювалась та очищалась від усього поганого.

Для всіх виступали артисти Обухівського міського будинку культури та Обухівського районного центру культури і дозвілля.

/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/rzne/vodogray_kupala.jpg/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/rzne/kupala_vognishche.jpg/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/rzne/kupala_horovod1.jpg/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/rzne/kupala_horovod.jpg /Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/rzne/dscn0186.jpg/Files/images/_vseukranskiy_reyd_uvaga_dti_na_doroz/rzne/dscn0119.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 65