ТИЖДЕНЬ ПАМ'ЯТІ

Афганська війна назавжди залишиться болем у серці нашого народу. «Немає більшої любові, ніж та, коли положиш душу свою за друзів своїх», – написано в Євангелії.

У нашій школі з 12.02.2015року по 19.02.2015 року відбувся Тиждень Пам’яті присвячений подіям в Афганістані у 1979-1989 роки. В навчальному закладі були проведені заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану.

Класні керівники протягом тижня в кожному класі провели бесіди «І пам’ять серця, і вічний смуток і біль священний ділимо навпіл». Педагоги дітям розповіли, що війна в Афганістані – одна з найтрагічніших сторінок в історії радянського народу, пам'ять про неї збереглась до нашого часу – часу, коли вже давно немає тієї країни, тієї влади, рішенням якої був введений контингент радянських військ з миротворчою місією. Це була війна без тилу, без лінії фронту, героїчна та трагічна, у два рази довша за Велику Вітчизняну.

З метою виховувати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів учні 11 класу провели 16.02.2015 року загальношкільну Лінійку Слави «Афганістан болить в моїй душі», на якій запалили символічну свічу пам’яті, розповіли про трагічні сторінки нашої історії, прочитали вірші сучасної поетеси Світлани Жук.

Щоб розширити та поглибити знання учнів про історичні події афганської війни вчитель історії Чечко Олена Володимирівна провела Урок Пам’яті.

Минають дні, ідуть роки.

Життя листки перегортає.

А біль Афгану – навіки,

В душі чомусь не замовкає.

Вшановуючи пам'ятьучасників бойових дій та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану 17.02.2015 року у 8 класі пройшов відкритий урок музичного мистецтва «Афганістан – наш вічний біль». Учні прослухали пісні сучасних колективів на афганську тематику, а також пісні у виконанні вчителя Побігая Юрія Михайловича, приурочені до цієї події.

Протягом Тижня Пам’яті в шкільній бібліотеці працює книжкова тематична виставка.

Про Афганську війну треба знати і пам’ятати, щоб ніколи не повторилась трагедія в будь якій країні.

/Files/images/Афганістан 2.JPG/Files/images/Афганістан 3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 86