ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Усе минає, а слово залишається. Залишається й несе крізь час голос української душі. Наше слово калинове, здолавши тернисті шляхи, завжди воскресало, щоб бути могутнім оберегом української нації.

До Дня рідної мови, який відзначається 21 лютого, учні ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м.Обухова готувалися з особливим ентузіазмом і натхненням. Любов до українського слова несли вони у своїх серцях, починаючи від маминої колискової, від перших віршів Т.Шевченка і Лесі Українки. А сьогодні школярі із захопленням читали поезії про рідну солов’їну мову, спробували й самі писати по-дитячому щирі вірші.

/Files/images/день мови 1.JPG

Також учні активно взяли участь у виготовлені плакатів на тему «Мова українська солов’їна…» Особливо творчо зуміли виявити свою любов до мови і зобразити це на папері шестикласниці Ткаченко Діана, Крусь Катерина, Герасименко Ірина та восьмикласниці Кононовс Наталія, Тонкошкур Анастасія та Купрієнко Люба.

Серед віршованих рядків, які діти написали на одному з плакатів, були й такі слова Дмитра Білоуса з вірша «Рідне слово»:

Ти постаєш в ясній обнові,

Як пісня, линеш, рідне слово.

Ти наше диво калинове,

Кохана материнська мово!

Тож збережімо духовний заповіт наших поетів любити свою землю, рідне слово, яке зберегли нам наші батьки й діди в страшні часи лихоліть.

/Files/images/День мови 2.JPG

/Files/images/день мови 3.JPG/Files/images/день мови 4.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 85