Вступна кампанія. Як підготуватися і збільшити шанси?

Щороку, починаючи з вересня, випускники забувають про розваги та відпочинок і починають поступово піддаватись паніці. Усі їхні думки спрямовуються в недалеке майбутнє, де їм буде необхідно складати іспити, ухвалювати рішення про університет, в який вони хочуть вступити, і витримувати конкурс з тисячами інших випускників.

Саме тому навіть ті, хто не відрізнявся жагою до знань раніше, сідають за підручники і відчайдушно намагаються надолужити згаяне, сподіваючись, що вони зможуть наздогнати весь матеріал і вступити туди, куди хочеться, а не туди, куди візьмуть. Для таких випадків, ми вирішили зібрати кілька порад, що можуть стати у пригоді майбутнім абітурієнтам.

Скористайтесь сучасними онлайн сервісами при підготовці до вступу

Незважаючи на те, що ми живемо у ХХІ столітті, більшість людей, включаючи випускників, вважають за краще готуватися до вступу по-старому. Вони пишуть конспекти, зубрять матеріал, запропонований вчителями, і намагаються вникнути в інформацію, якої рясніють підручники.

Зрозуміло, це перевірений спосіб, але ж прогрес не стоїть на місці. Дуже дивно бачити сучасну молодь з iPhone і з конспектом в руках, з огляду на те, що освіта стала набагато легшою завдяки сучасним ресурсам, готовим завжди прийти на виручку і допомогти в запам'ятовуванні матеріалу.

Сайт quizlet.com допомагає розробити власну програму навчання. Не важливо, на якому предметі ви хочете зосередитись: зробіть свій вибір і перегляньте всі запропоновані вам модулі. Вони будуть мати різні терміни, ступені складності, і обсяг.

Ці модулі були зроблені як самими студентами, які теж збиралися вступити до університету, так і викладачами, які їм в цьому допомагали. Тобто, це не просто хаотичне скидання інформації, а перевірена система, що вже допомогла багатьом потенційним студентам освоїти те, що вони не могли зробити з підручником.

Подібні сайти також дають шанс створити свій власний модуль. Просто завантажте потрібну вам інформацію і вкажіть, за скільки часу її потрібно вивчити.

Головна порада при підготовці полягає в самоорганізації: навіть якщо ви найняли багато репетиторів, вони все одно будуть давати вам завдання, а змусити себе сумлінно їх виконувати - не таке вже й легке завдання.

Сучасні ресурси допомагають чітко розбити обсяги роботи на рівні частини. Вони будуть надсилати вам нагадування, пропонувати полегшені варіанти запам'ятовування за допомогою візуальних образів, які швидше залишаються в пам'яті, а деякі навіть можуть заохочувати і вмовляти вас.

Фактично, ви можете засвоювати інформацію краще і швидше завдяки різним сайтам, присвяченим навчанню. Вони допоможуть організувати себе і перетворити процес навчання в щось більш приємне, ніж сухе зубріння з підручників або роздруківок.

Головне не відмовлятись від цих можливостей через те, що ви до цього не звикли. Мільйони студентів по всьому світу вже неодноразово підтвердили, що вчитись з Інтернет-сервісами зручніше і ефективніше.

Враховуйте особливості закладу освіти, до якогобажаєте вступити

Кожен університет по-своєму унікальний. Відповідно, до кожного з них потрібен свій підхід. Прочитайте всю наявну інформацію про свій вибір заздалегідь. Десь треба здавати внутрішні іспити, десь цінують участь в олімпіадах, а в деяких необхідно писати додатковий твір. Чим більше ви знаєте про процес прийому, тим більше шансів у вас буде підготуватись завчасно.

Припустимо, багато учнів вважають за краще поїхати навчатись за кордон. Правила вступу до американських університетів, наприклад, значно відрізняються від наших, тому якщо ви сподіваєтесь на позитивний результат, ви маєте розуміти, що вам потрібно прорахувати все заздалегідь.

У більшості випадків, вам доведеться писати есе під назвою personal statement - іншими словами, «особиста заява». Теми можуть бути різними, але цей самий «особистий» аспект залишається незмінним. Вас можуть попросити написати, чому ви хочете вчитися в цьому університеті. Здавалося б, легка тема, але ж треба написати так, щоб саме ваше есе запам'яталось. Це не кажучи про те, що у наших студентів бувають проблеми з англійською.

У таких випадках, у вас є два варіанти. Почніть готуватися заздалегідь: пишіть твори, вправляйтесь в оригінальності, підтягуйте свою англійську.

Другий варіант: знайдіть джерело допомоги. Сайт edubirdie.com/personal-statement-writing-service, наприклад, з легкістю напише есе для вас за будь-якою з запропонованих тем. Звичайно, це буде коштувати грошей, але сума цілком реальна навіть за нашими мірками, та й чим довше фінальний термін, тим меншою буде сума замовлення. Плюси в тому, що люди, які працюють на таких сайтах, прекрасно знають про всі тонкощі вступу. Вони врахують це все і нададуть вам ідеальний personal statement.

Знову ж таки, головне тут продумати все заздалегідь. Не зволікайте, дізнайтеся все про свій майбутній університет. Повірте, що якщо вам вдасться застосувати ці знання і показати щиру особисту зацікавленість, приймальна комісія це оцінить.

Тільки вперед

Не лінуйтесь, не чіпляйтесь за старі шаблони, і прораховуйте все на кілька кроків вперед. Це гарантовано допоможе вам добитись успіху при вступі. Все залежить від вас, тому витрачайте менше часу на зубріння і шукайте засоби, що дозволять вам по-справжньому зрозуміти досліджувану тему. Такий підхід буде допомагати вам і в майбутньому, вже після того, як ви станете студентом.

Кiлькiсть переглядiв: 49